Alla inlägg under december 2007

Av Lotta - 4 december 2007 14:24

Den här gången är det Kaiza som måste åka till veterinären. Fick en besökstid imorgon e.m Hon har under kortare perioder sen jag fick henne haft en tendens att kräkas på natten. Spyor av halvsmält mat som jag upptäckt på morgonen. Har då satt in A-fil eller yoghurt morgon och kväll ett tag och det har försvunnit, oftast för en lång period. Min tanke är magkatarr när det blir den här typen av kräkning. Nu har hon varit så här igen. Den här gången har jag efter råd från Gunnar (m. Carla/Geisha) satt in Dofilus istället - som ska vara det bästa man kan ge för magen. Och se, efter ett par dagar så var det borta. Men imorse när jag kom ut hade hon spytt igen och nu var det inte bara halvsmält mat, utan en massa levrat blod i också :(. Min spontana reaktion till just levrat blod är att det inte är bra, inte alls bra :(! Om de spräcker ett blodkärl i halsen av upprepade kräkningar brukar det se blodstrimmigt ut av ljust blod, men "klumpar" av mörkt och levrat blod brukar tyda på att något står och "läcker" där nere. Fy F-N!! Usch vad ledsen jag blir. Och så maktlös som man känner sig när ens djur inte mår bra. Jag hoppas verkligen att det "bara" är en enkel sak som en magkatarr eller magsår, något som går att fixa, så att det inte är nå't allvarligare. Det som känns hyfsat lugnande är att hon är precis lika pigg som vanligt och ser inte ut att ha ont någonstans. Håll tummarna för älskade "Kaizi" imorgon...


Nu är Grappa riktigt rolig att jobba med. Hon är med på noterna till 100%. Vi kör korta pass inne med klickern och hon är hur villig som helst att lära sig. Framför allt så är jag imponerad av koncentrationen. Fast hundarna ute i rastgården drar igång och skäller på något så blir hon inte störd. Hon är fullt fokuserad på det vi håller på med. Min pärla :) På torsdag blir det sökträning igen och jag ser sååå fram emot träningarna nu.


Jag har pysslat lite med bakgrunden och lagt upp en lite "juligare" variant, samt lagt den grå "klagomuren" på hyllan ett tag :). Det var inte meningen att fiska efter medlidande i gårdagens inlägg, men en blogg är en blogg, och ibland känns det skönt att få skriva av sig. Och ja, det känns ju skit så varför inte skriva det? Man behöver ju inte vara så jäkla glättigt präktig, ordningssam och strukturerad jämt.  "...Japp, då tar vi tag i livet då, det är INGA som helst problem... Bra karl reder sig själv. Ensam är stark. Det blir vad man gör det till och och för Guds skull - sluta gnissla på lilla fiolen, gumman..." Texten i kursiv still är bullshit! Funkar för en del men inte för alla. Och förmodligen uppfunnen av någon typ som vägrar att erkänna att livet faktiskt suger ibland... Eller av någon som faktiskt inte har upplevt så mycket (än).


Till Karin med Dirke; Tack snälla. Det är skönt att veta att det finns människor med ett stort och varmt hjärta som Du. Och ja, jag hade gärna spenderat en julafton med hundsnack i allmänhet och rottweilersnack i synnerhet ;o). Vi får väl se till att träffas någongång framöver? Dirkes uppfödare kommer ju också från Dalarna. Tusen tack för de vänliga orden om mig som uppfödare. Det värmer, men jag är nog en människa med fel och brister som alla andra. Det gäller bara hur mycket överseende man kan ha :)

Ha en riktigt God Jul, och ta hand om er och era fyrbenta!



Av Lotta - 3 december 2007 14:47


Glömde ju att det var första advent igår... Jag har jobbat, jobbat och jobbat framför dataksärmen, och bara avbrutit för hundrastningar. Det är en hel del jobb som måste bli klart före jul... Men, Gott Folk, en dag försent - Trevlig 1:a advent alla som läser bloggen!


Apropå julen... Den vill jag inte alls ha i år :(. Jag funderar faktiskt allvarligt på att skippa alltihop och låtsas som det är en alldeles vanlig måndag. Det känns bara trist. Vi kommer att ha en "lill-julafton" med min bror och brorson, samt mina föräldrar dagen före julafton, men på själva julafton kommer jag (för första gången i mitt liv, och förhoppningsvis sista) att sitta helt ensam. Min mor arbetar, min bror ska till sitt och själv - ja, jag har ju hundarna i alla fall. Men för mig är jul en högtid då man träffas och umgås, äter massor av god mat och bara trivs. Jul och ensam går inte ihop för mig, jag kommer i alla fall bara att bli ledsen om jag ska försöka fira själv... Så därför är det bäst att skippa... Vi får se. Önskar att jag kunnat åka bort någonstans.


Nu är ju året snart slut också, och det är dags att summera. På hundfronten (särskilt i uppfödingen)  är det mycket glädjande resultat som inkommit. Jag har fått vara en stolt kennelmamma många gånger under året. Tack för det!!  I övrigt har jag dock fått många törnar av livet. Jag har blivit ordentligt "påpucklad", den ena "örfilen" har avlöst den andra. Om det är något jag ska lära mig av detta så undrar jag vad det kan vara... Nåja, allt som inte dödar härdar, så dör jag inte går jag starkare än någonsin ut på andra sidan. (Hoppas jag åtminstonde :).


Det är en del som läser bloggen ser jag. Trevligt! Till Helena T då: Tack för hälsningen i min GB, och detsamma. Ja, du har helt rätt. Jag borde definitivt uppdatera mina hundars sida. Jag lovar att försöka ta tag i det snarast.

Presentation


Välkommen till min blogg. Här skriver jag, förutom om mina älskade hundar allt annat som i sin enkelhet hör livet till...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards